Drammen Pride ønsker at alle våre gjester skal føle seg ivaretatt på arrangementene våre. Derfor innfører vi Solsikkemerket for å gi ekstra støtte til dem med usynlige funksjonsnedsettelser.

Alle skal få muligheten til å skape fantastiske prideminner med familie og venner – og med veldig enkle virkemidler kan vi tilrettelegge for dette!

Hva er Solsikkemerket?

Drammen Pride er stolt av å støtte Solsikkemerket. Ikke alle funksjonsnedsettelser er synlige – noen er usynlige. Solsikkemerket er en diskré måte å vise dem rundt deg at du har en usynlig funksjonsnedsettelse og kan ha behov for ekstra assistanse, hjelp eller rett og slett litt ekstra tid. 

En usynlig funksjonsnedsettelse kan for eksempel være språkvansker, autisme, kroniske smerter, lese- og skrivevansker, demenssykdommer og psykiske sykdommer. Dette er sykdommer som ikke alltid er lett for andre å se, men som kan være krevende å leve med.

Hos oss får alle med en usynlig funksjonsnedsettelse tilbud om å bruke et solsikkebånd. Hvis du tenker at du har behov for et solsikkebånd tar du kontakt med en av våre frivillige. De er informert om tilbudet, og vil bære egne solsikkebånd i tillegg til crew-t-skjorter slik at du lett finner dem.

Bilde av to personer som bærer solsikkemerket.
Drammen Pride innfører Solsikkemerket for å yte bedre tjenester til personer med usynlige funksjonsnedsettelser.

Hvor får du Solsikkemerket?

Du kan hente bånd i forkant av Drammen Pride på Quality Hotel River Station

Vi deler også ut solsikkemerker i Pride Park på Bragernes torg under festivalen, i hele Drammen Pride Parks åpningstider.

Fordeler med å bruke Solsikkemerket under Drammen Pride

Arrangementene våre skal være rullestolvennlige, og vi forplikter oss til å skape en inkluderende og trygg festivalopplevelse for alle, hvor tilgjengelighet er høyt prioritert, både fysisk og digitalt. 

Alle våre ansatte har fått opplæring i hva solsikkebåndet betyr og hvordan de skal gjenkjenne merket. De vil selv også ha på seg støttearmbånd, så du kan kjenne dem igjen.

Historien bak Solsikkemerket

Det hele startet på flyplassen Gatwick i London. Deres ansatte var allerede flinke til å assistere og hjelpe de med synlige nedsettelser, men så spurte noen: “Hva med dem med en usynlig nedsettelse?». Dermed kom ideen om Solsikkemerket: det var lett å se, og samtidig diskré.

Solsikkemerket har spredd seg til flere deler av verden, men er fremdeles nytt her i Norge. Vi er stolte av at vi kan tilby våre gjester Solsikkebåndet.  Vi ønsker at Solsikkemerket skal vokse seg større og mer kjent også her i landet. 

Les mer om “The Hidden Disability Sunflower” her.

Kontakt oss

Noe du lurer på? Nøl ikke med å kontakte oss. Ansvarlig for solsikkeordningen i Drammen Pride 2023  er Susanne Imset. Du kan nå henne på e-post: susanne@drammenpride.no.