Enkemesse, Kulturhuset Drammen

søn13aug17:00søn18:00Enkemesse, Kulturhuset DrammenDrammen Kulturhus17:00 - 18:00 BillettprisGratis AldersgrenseÅpent for alle

Arrangementsdetaljer

I samarbeid med Drammen Pride inviterer Svein Fuglestad til en musikalsk fortelling om «Enkemesse i en allehelgensnatt», som tar oss tilbake til starten av 90-tallet da homomiljøet i Oslo var sterkt rammet av aids-epidemien. 

Fri éntre!

Det skeive miljøet i Oslo opplevde en langsom katastrofe. Det var en tid preget av smittefrykt, stigma og høye dødstall, med få møtesteder for sorg og savn. For å møte de berørte menneskene der de var, tok Aksept – senter for alle berørt av hiv initiativ til en nattmesse på dansegolvet til homodiskoteket Den Sorte Enke høsten 1992.

Svein Fuglestad var ny sivilarbeider på Aksept, og fikk ansvaret for gjennomføringen av arrangementet sammen med prest og daglig leder Helge Fisknes. I denne forestillingen tar han oss med 30 år tilbake i tid og inn i en interaktiv musikalsk fortelling om prosessen rundt Enkemessen. Et rom for å sørge og minnes døde venner, en mulighet for å stå sammen i solidaritet og løfte fram håpet.

Fuglestad er i dag førstelektor i musikk, aktivitetsfag ved Institutt for sosialfag OsloMet og musikkterapeut, musiker og sanger. Han var tilknyttet Aksept i 25 år frem til 2017.

Mer

Tid

(Søndag) 17:00 - 18:00

Sted

Drammen Kulturhus

Grønland 57, 3045 Drammen

Billettpris

Gratis