Foredrag: En hyllest til kjærligheten

lør13aug11:00lør12:00Foredrag: En hyllest til kjærlighetenDrammensbiblioteket11:00 - 12:00 Billettpris Gratis inngang Aldersgrense Alle

Arrangementsdetaljer

Foredraget setter søkelyset på de utfordringene LHBTIQ-personer har når de står i klem mellom frihetsverdiene de fleste av oss har vent oss til – og det som den kulturen de kommer fra forventer.

Utgangspunktet er Amal Adens bok Om håpet glipper, er alt tapt. Homofile flyktninger og kjærlighetsboka Jacayl er kjærlighet på Somali.

Møtene vil starte med en ti minutters innledning hvor vi tar tak i at «homo» fremdeles er det mest brukte skjellsordet i norske skolegårder. Vi vil så ta for oss hvordan ulike samfunn ser på homofili. Her er det store geografiske ulikheter, fra at Pride-markeringer har blitt kulturelle høydepunkt til henrettelser av homofile. Dette for å forklare hvordan virkeligheten er for mange skeive ungdommer i Norge i dag. 

Amal vil deretter fortelle om sin egen frigjøringskamp, og så ta opp tråden med utfordringene mange opplever dag. Spesielt gjelder det unge mennesker som ser at de ikke kan nyte de samme friheter som sine jevngamle venner.

Mer

Billettpris

Gratis inngang