Drammen Pride 2020

Arrangeres helgen 27.-29. november.

Drammen Pride arrangeres for andre gang i historien i 2020.

Festivalen arrangeres helgen 27.-29. november (og er flyttet fra helgen 14.-16. august).

Noter datoene i kalenderen din allerede nå!

Les mer om komiteens beslutning om å flytte festivalen fra august til november her!

Pride-komiteen i Drammen jobber frivillig hele året rundt med planlegging av festivalen.

Etter vellykket gjennomføring i 2019, med en rekke arrangement for store og små over tre dager, en fantastisk parade som trosset regnet, og en utsolgt storfest på Union Scene, ønsker vi oss nå flere nøkkelpersoner med på laget.

Bidra – bli frivillig

Drammen Pride 2020 skal løftes flere hakk – på tross av at vi er midt i en Korona-pandemi.

I 2020 skal vi vise større mangfold, være solidaritet i praksis, nasjonalt og internasjonalt og vise mer kjærlighet og glede enn noen gang. For å få til dette, trenger vi din hjelp – din frivillige innsats.

Vi søker folk som kan hjelpe til med alskens smått og stort som foregår bak kulissene. Altså, folk som kan bidra med planleggingen av og å jobbe med de forskjellige elementene vi vil sette på programmet, som blant annet er:

Pride Night, debatter, politiske diskusjoner og foredrag, arrangement for regnbuefamilier og barn, samt andre arrangement.

Ta kontakt enten på e-post – frivillig@drammenpride.no – eller via facebooksiden vår. Skriv gjerne noen ord om hva du vil jobbe med, hva du er god på og hva du interesserer deg for, og vipps kan du plutselig være med å lage Drammens viktigste festival i 2020.

Bilde: MIMMI på scenen under Drammen Pride Night 2019. Foto: Eli Renate Lillebuen Kvarme/Drammen Pride.
Bilde: MIMMI på scenen under Drammen Pride Night 2019. Foto: Eli Renate Lillebuen Kvarme/Drammen Pride. Se flere bilder i våre bildegallerier!

En festival for skeive (og familie, venner og andre støttespillere )

Drammen Pride-komiteen jobber frivillig for å lage festivalen.

Festivalen er av og for skeive. Men, festivalen er også til for venner av skeive, familie og alle som er stolte støttespillere. Er du for åpenhet, mangfold og et raust samfunn? Er du mot homofobi, diskriminering, rasisme og annet gufs, da vil vi ha deg med i parade, på fest, til å lære av foredragene og debattene – kort sagt – til å være med å lage – og å delta på alle de ulike arrangement som blir satt på programmet.

Pride handler om at det skal være plass til alle typer mennesker i samfunnet, uansett hvem du elsker eller hvem du er. Pride handler om å bekjempe fordommer og diskriminering.

Drammen Pride Parade 2019. Foto: Eli Renate Lillebuen Kvarme/Drammen Pride.
Fra Drammen Pride Parade 2019. Foto: Eli Renate Lillebuen Kvarme/Drammen Pride.

Gjennom Pride tar vi plass og synliggjør at vi eksisterer.

Gjennom pride viser vi hele verden at vi er stolte av hvem vi er, uavhengig seksualitet, kjønn eller kjønnsuttrykk – om folk er lesbiske, homofile, bi/pan eller transfolk (lhbt). Og venner, familie og andre støttespillere står opp for et inkluderende samfunn, og står opp for menneskerettighetene.

Organisasjoner og bedrifter:

Organisasjoner og bedrifter som ønsker å bidra, støtte og/eller sponse Drammens viktigste festival – Drammen Pride – kan kontakte oss på e-post – hei@drammenpride.no – slik at en samtale om samarbeid kan startes.