Om oss

Drammen Pride 2022. Foto: Anita Price, Meisalfoto

Drammen Pride ble arrangert første gang i 2019 som en del av FRI Oslo og Viken. Festivalen foregår hvert år i august. I tillegg til selve Pride-paraden gjennom Drammen sentrum inviterer vi til blant annet foredrag, konserter, debatter, familie- og ungdomsarrangement. Les mer om årets program her. Vi jobber for et ikke-diskriminerende samfunn og våre verdier er SAMMEN, FEIRING, LÆRING og KJÆRLIGHET. Nedenfor kan du bli bedre kjent med komiteen.

Kontakt oss på hei@drammenpride.no

Pridekomiteen 2024

Her er komiteen som sørger for at Drammen Pride er en fast post på kulturprogrammet i Drammen. PS: Vi er alltid på utkikk etter mer hjelp både i og utenfor komiteen! Send oss en e-post på hei@drammenpride.no da vel!

Foto: Angelica Bråten, portrett

Angelica Bråten

Daglig leder, frivilligansvarlig
Pronomen: hun
Alder: 39
Firebarnsmor, menneskerettighetsaktivist og stolt alliert. Pride er for meg en anledning til å vise generøsitet, aksept og kjærlighet. Men, det er også en kamp for retten til at alle skal kunne være den de er, og kunne velge sine egne samtykkende forhold i livet. Jeg er lidenskapelig opptatt av likeverd, og håper å bidra til det gjennom å aktivt være en Pride-ambassadør.

Kontakt: angelica@drammenpride.no

Foto: Kitane Kinvares, portrett

Kitane Kinvares

Artist- og programansvarlig
Pronomen: han
Alder: 33 Bodd i Lier siden 2007, opprinnelig fra Stavanger.
Døv men sta musiker!
Gift med amerikaner og hundepappa til 4stk. Frivillig i Skeiv Ungdom og freelance gitarlærer.
Pride er viktig og lidenskapelig for meg fordi vi alle fortjener en hverdag hvor vi er trygge med å være den man er med de man elsker. Jeg håper en dag vi aldri trenger å kjempe men kan feire mangfoldet!

Kontakt: kitane@drammenpride.no

Foto: Egil J. Bye​, portrett

Egil J. Bye

Kirkekontakt og Regnbuesjel ansvarlig
Pronomen: han
Alder: 57
Samfunnsengasjert konnerudboer, siviløkonom, amatørmusiker og vara i kommunestyret, med tidligere fartstid i foreningen Fri.
Var med på å få dratt i Pride i Drammen første gang i 2019 og har klort meg fast i komiteen siden.

Kontakt: egil.bye@drammenpride.no Telefon: 90059099

Foto: DT/ Edvard Muli Langen

Foto: Thomas Won Nyheim​, portrett

Thomas Won Nyheim

Teknisk ansvarlig
Pronomen: han
Alder: 36
Jobber til daglig som fagleder web i NYG, et kreativt byrå som holder til i Mjøndalen.
Jeg har engasjert meg i Pride fordi det er så viktig å skape et trygt og inkluderende miljø for alle, uansett hvem de er eller hvem de elsker. Å se andre mennesker få være seg selv og å bli akseptert for det de er, er en av de mest fantastiske tingene jeg kan tenke meg.

Kontakt: thomas@drammenpride.no