Pressemelding fra Drammen Pride 20. november 2020:

Bilde: Fra Drammen Pride 2019 - bybrua og regnbueflagg. Foto: Petter Ruud-Johansen, Drammen Pride/FRI Oslo og Viken.
Bilde: Fra Drammen Pride 2019 – bybrua og regnbueflagg. Foto: Petter Ruud-Johansen, Drammen Pride/FRI Oslo og Viken. For pressen: Last ned bildet.

Digital storproduksjon fra Pride avlyst

Men, det blir flaggheising og Regnbuemesse fredag 27. november. 

Digital Pride Night fra Union Scene, av Drammen Pride, til hele Norge. Det var planen som Drammen Pride-komiteen la i møte med korona-pandemien i våres og i høst. Nå er den digitale storproduksjonen fra Union Scene avlyst.

– Vi ønsket å gi folk en digital kulturopplevelse og en følelse av samhold og Pride. Vi håpet å kunne lage noe viktig i en tid med sosial nedstengning, isolasjon og usikkerhet. Men, desverre er nå smittesituasjonen så alvorlig at det å produsere en live-stream med mange folk involvert blir vanskelig å gjennomføre med alle smitteverntiltak ivaretatt, sier kulturansvarlig i Drammen Pride-komiteen, Zaira Lo Monaco.

Avgjørelsen om å avlyse Digital Pride Night kommer som et resultat av høyt ambisjonsnivå for produksjon i møte med en smittesituasjon som er krevende for Drammen og hele Oslo og Viken-regionen. 

For hele Norge

– Våre planer for Digital Pride Night involverte en rekke artister, dansere, gjester, tv/stream-teknikere, lyd og lysfolk og frivillige. Digital Pride Night skulle bli et plaster på såret for hele Norge på tampen av året. 

– 2020 er året hvor pride-arrangement land og strand rundt har blitt avlyst en etter en. Derfor ønsket vi å lage Digital Pride Night for hele Norge, men sånn blir det desverre ikke nå, forteller Lo Monaco.

Digital Pride Night fra Drammen skulle bli en kveld med konserter og show, med artister som LIZZ, Mimmi, Fride Marida, Annprincess, Liza Vasilieva, Gutta, Rayan Karimi, Anthony Diaz, samt ulike gjester, slampoesi og mer på plakaten.

– Ville samlet for mange

Drammen Pride er del av fylkeslaget FRI Oslo og Viken, og avgjørelsen om å avlyse Digital Pride Night ble tatt i samråd med fylkeslaget, og i samråd med Union Scene. 

Bilde: Drammen Pride-komiteen 2020, fra venstre: Marianne Holmquist. Øyvind Lundberg Nilsen, Zaira Lo Monaco (på skjerm) og Egil J. Bye. Foto: Petter Ruud-Johansen, Drammen Pride/FRI Oslo og Viken.
Bilde: Drammen Pride-komiteen 2020, fra venstre: Marianne Holmquist. Øyvind Lundberg Nilsen, Zaira Lo Monaco (på skjerm) og Egil J. Bye. Foto: Petter Ruud-Johansen, Drammen Pride/FRI Oslo og Viken. For pressen: Last ned bildet!

– Størrelsen på produksjonen og kvaliteten vi la opp til for Digital Pride Night fra Drammen, gjør med dagens smittesituasjon at det hele ikke er mulig å lage på en sikker måte for alle involverte. Produksjonen av Digital Pride Night ble for stor og ville rett og slett ha samlet for mange mennesker, sier FRI Oslo og Viken-leder Nils-Erik Aasen Flatø. 

– Når det er sagt, er grunnlaget for et fantastisk kulturarrangement som Pride Night i 2021 lagt. Når, hvordan og hvilke rammer smittesituasjonen gir for å kunne arrangere i Drammen Pride og Pride Night på Union til neste år er høyst usikker, men sannsynligheten for at situasjonen er bedre enn akkurat nå, den er stor, sier komitemedlem, Egil J. Bye.

Livestream fra Regnbuemesse i Strømsø kirke

– Med en koronapandemi som herjer er nesten alt av programmet som var planlagt, avlyst. Men, det gjenstår noen få arrangement som kan gjennomføres trygt og med alle smittevernregler ivaretatt, sier Drammen Prides ansvarlige for kirkearrangementet, Øyvind Lundberg Nilsen.

– Det vi er veldig glade for er at vi får til Regnbuemesse, direktesendt på stream fra Strømsø kirke fredag 27. november, sier Lundberg Nilsen. 

Regnbuemessen fra Strømsø kirke blir livestreamet, samler få personer til produksjon og foregår uten publikum i kirkerommet.

– De siste detaljene rundt messen blir avklart i disse dager, og vi gleder oss til å presentere detaljene i starten av neste uke, sier Lundberg Nilsen.

– I tillegg blir regnbueflaggene heist til topps også i år, som en påminner om at vi er her, og kanskje også som et frampek om at 2021 forhåpentligvis blir bedre for alle, avslutter FRI Oslo og Viken-leder Nils-Erik Aasen Flatø. 

Faktaboks:
► Drammen Pride 2020 arrangeres 27.–29. november. 
► Festivalen skulle opprinnelig gått av stabelen i august (som i 2019), men ble flyttet til november.
► Pride parade under Drammen Pride 2020 har hele veien vært uaktuelt å arrangere – tatt koronapandemien i betraktning, og festivalen la opp til færre arrangement i år enn i fjor på grunn av smitteverntiltakene. 
► I lys av nye, strenge smittevernregler innført i starten av november er nå de aller fleste arrangement avlyst, og kun digitale arrangement som verken samler publikum eller store produksjonsteam står igjen på programmet.