Invitasjon til pressen, fra Drammen Pride-komiteen og FRI Oslo og Viken


Flaggheisingseremoni Drammen Pride 2020

Arrangement er kun for pressen.

– Å marker Drammen Pride er viktig for meg, for byen vår og for hele regionen. Å markere Pride er viktig for alle innbyggerne våre, for unge som eldre, og for alle våre ansatte. Det er spesielt viktig i år, sier ordfører Monica Myrvold Berg. 

Dato: Fredag 27. November 2020 
Tid: Klokken 09:00
Sted: Bybrua – ta kontakt med pressekontakt Petter Ruud-Johansen for mer info – 45000641.

– Å marker Drammen Pride er viktig for meg, for byen vår og for hele regionen. Å markere Pride er viktig for alle innbyggerne våre, for unge som eldre, og for alle våre ansatte. Det er spesielt viktig i år. For vi vi har en koronapandemi og en smittesituasjon som gjør at Pride ikke er til å kjenne igjen. Paraden er ikke mulig å gjennomføre, og mye av fellesskapet og synligheten er borte. Derfor er det så viktig å være med på festivalen ved å heise flagget og synliggjøre hva dette handler om. At folk skal kunne leve gode, trygge liv, uten fare for å bli diskriminert eller trakassert. Derfor heiser vi regnbueflagget og lar det vaie hele helgen, sier ordfører Monica Myrvold Berg. 

– At regnbueflaggene blir heist til topps i år som i fjor, er en påminner om at vi skeive er her, og at kampen og fellesskapet fortsetter til tross for at vi ikke kan samles. La det ikke være tvil om at det er Pride i Drammen! Bybrua dekket i regnbueflagg ser vi også på som et frampek mot 2021, som forhåpentlig blir bedre for oss alle, sier Nils-Erik Aasen Flatø, leder i FRI Oslo og Viken, som Drammen Pride er del av.

Hvordan: Brannvesenet heiser alle flaggene utenom ett, som ordfører Monica Myrvold Berg heiser, slik at bildet blir komplett når det siste flagget er oppe. 

Program:
08:45: Oppmøte 
09:00: Velkommen til pressen
09:01: Tale ved ordfører Monica Myrvold Berg
09:05: Flaggheinsing
09:06: Takk for oppmøte – ved Nils-Erik Aasen Flatø, leder i FRI Oslo og Viken.
09:10: Seremoni slutt
09:10 – 09:25: Pressen kan gjennomføre separate intervjue