Hjem » Regnbuemesse utenom det vanlige

Pressemelding fra Drammen Pride 25.11.2020

Velkommen til Regnbuemesse ❤️🧡💛💚💙💜 under Drammen Pride 2020.
Velkommen til Regnbuemesse ❤️🧡💛💚💙💜 under Drammen Pride 2020. Last ned illustrasjonsbilde.

Drammen Pride 2020: Mathias Eick og Benjamin Christensen klarer for Regnbuemesse. Regnbuemesse – en gudstjeneste utenom det vanlige, med musikk, appeller og lystenning.

– Vi er midt i en pandemi. En pandemi som gjør at vi isoleres alle sammen mer enn normalt. Det fysiske fellesskapet er borte. Paraden er borte, og de sosiale arrangementene er borte. Derfor er det ekstra viktig at vi kan samles digitalt til en regnbuemesse helt utenom det vanlige, sier ansvarlig for kirkearrangementet i Drammen Pride-komiteen, Øyvind Lundberg Nilsen.

Regnbuemesse med musikk av Mathias Eick og Benjamin Christensen

Strømsø kirke, Drammen Baptistmenighet og Drammen Pride-komiteen ønsker velkommen til en messe under regnbuen fredag 27. november klokken 17:00. Sammen feires mangfold og skeiv kjærlighet. 

Messen blir livestreamet (embedkode kan tilsendes pressen).

Messen i Strømsø kirke fredag kveld byr på en gudstjeneste utenom det vanlige, med tekstlesning, musikk, appeller og lystenning.

Mathias Eick, fra Eidsfoss, spille under Regnbuemessen. Eick, som er trompetist, komponist og bandleder har siden begynnelsen av 00-tallet blitt kalt et av verdens største jazztalenter. Med sin fjerde utgivelse på det renommerte plateselskapet ECM er Eick på god vei til å finne veien helt hjem. Hans siste album Ravensburg er et vitnesbyrd om en fullvoksen kunstner som har funnet sitt unike og enestående musikkuttrykk. Fredag 27. opplever du Eick under Regnbuemessen under Drammen Pride 2020. 

Mathias Eick – spiller på Regnbuemessen under Drammen Pride 2020. Last ned bildet.
Drammensgutten Benjamin Christensen synger under Regnbuemessen, Drammen Pride 2020. Last ned bildet. Foto: Privat.

Regnbuemessen byr også på musikalske bidrag fra Drammensgutten Benjamin Christensen. Benjamin skrev låt for Elvefestivalen i fjor – «Tag Along» –  som ble fremført første gang på “Nysådd” (under Elvefestivalen i Drammen) og så sluppet i sommer, midt under koronapandemien. 

Appellanter

Regnbuemessens appellant er DhÎ Yazan Al-Obaide fra SALAM – organisasjonen for skeive muslimer i Norge. 

Medvirkende under regnbuemessen er i tillegg: Nina Nordskag, Elin Skorød, Øyvind Lundberg Nilsen, som er tekstlesere. Kent Westergren, pastor i Drammen Baptistmenighet, holder preken. Signe Myklebust, integreringsdiakon, står for forbønn, Vidar Tjøtta er organist og Karoline Faber, liturg.

– I annerledesåret 2020 er vi stolte av å kunne strømme Regnbuemessen fra Drammen ut til hele Norge. Messen er viktig, og jeg vil spesielt takke Karoline Faber, prest i Strømsø kirke, samt alle de medvirkende til arrangementet, for at det arrangementet går av stabelenn, avslutter Drammen Pride-komiteens ansvarlige for kirkearrangementet, Øyvind Lundberg Nilsen.

Embedkode/faktaboks

► Embedkode for livestream: Ta kontakt – hei@drammenpride.no, eller ring pressekontakt: Petter Ruud-Johansen – 45000641

► Regnbuemessen fra Strømsø kirke blir livestreamet, samler få personer til produksjon og foregår uten publikum i kirkerommet.
► Drammen Pride 2020 arrangeres 27.–29. november. 
► Festivalen skulle opprinnelig gått av stabelen i august (som i 2019), men ble flyttet til november.
► Pride parade under Drammen Pride 2020 har hele veien vært uaktuelt å arrangere – tatt koronapandemien i betraktning, og festivalen la opp til færre arrangement i år enn i fjor på grunn av smitteverntiltakene. 
► I lys av nye, strenge smittevernregler innført i starten av november er nå de aller fleste arrangement avlyst, og kun digitale arrangement som verken samler publikum eller store produksjonsteam står igjen på programmet.