Drammen Pride 2019

Hei!

Pride i Drammen arrangeres for aller første gang helgen 16.–18. august 2019. Hold av hele helgen!

Drammen Pride er en folkefest og en feiring av skeiv kjærlighet, mangfold og livsglede. Velkommen!

Lik og følg oss på på facebook!

Noen av programpunktene i 2019:

En festival for skeive (og familie, venner og andre støttespillere )

Drammen Pride er en festival av og for skeive. Men, festivalen er også til for venner av skeive, familie og alle som er stolte støttespillere. Er du for åpenhet, mangfold og et raust samfunn? Er du mot homofobi, diskriminering, rasisme og annet gufs, da vil vi ha deg med i parade, på fest, til å lære av foredragene og debattene – kort sagt – til å delta på alle de ulike arrangement som blir satt på programmet.

Pride handler om at det skal være plass til alle typer mennesker i samfunnet, uansett hvem du elsker eller hvem du er. Pride handler om å bekjempe fordommer og diskriminering.

Gjennom pride tar vi plass og synliggjør at vi eksisterer. Gjennom pride viser vi hele verden at vi er stolte av hvem vi er, uavhengig seksualitet, kjønn eller kjønnsuttrykk – om folk er lesbiske, homofile, bi/pan eller transfolk (lhbt). Og venner, familie og andre støttespillere står opp for et inkluderende samfunn, og står opp for menneskerettighetene.

Drammen Pride – en festival av FRI

FRI er arrangøren bak mange av pridefestivalene i Norge, og FRI Oslo og Akershus, som etter alt å dømme blir FRI Oslo og Viken i 2020, arbeider nå sammen med en komité sammensatt av Drammensere som skal lage tidenes første pridefestival i Drammen i 2019.

Støtt frivilligheten som driver Drammen Pride! Bli medlem i FRI Oslo og Akershus - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold.
Støtt frivilligheten som lager den viktigste festivalen i Drammen – bli medlem i FRI.

FRI OA jobber for at alle folk som bryter med samfunnets normer for kjønn og seksualitet – lesbiske, homofile, bi/pan, trans- og queerpersoners liv – skal kunne leves best mulig.

Stå opp for mangfold, pride og frihet. Si nei til rasisme, diskriminering og hat. Ingen er fri før alle er fri. Derfor lager vi pride.

Historie som tema

I 2019 er det 50 år siden Stonewall-opprøret i New York, et opprør som av mange regnes som starten på den moderne skeive rettighetskampen. Derfor er historie tema for FRIs pride-festivaler i 2019.

Når vi i år feirer den skeive historien: Kjærligheten, menneskene, kampene og seierne, trenger vi din hjelp: Vi skal fortelle hele historien, om de små og de store øyeblikkene og vil høre dine historier. Har du et år og en historie fra ditt skeive liv du husker ekstra godt og vil dele med oss? Send en e-post til historie@foreningenfri.no – alle historier behandles og publiseres anonymt på Instagram-kontoen pride50aar. Legg gjerne ved bilder!

Historie handler også om kunnskap om hva som har skjedd, kampene vi har tatt i vår mangfoldige skeive bevegelse, om våre nederlag og alle vi har mistet. Om alt som har formet oss. Historie handler om at våre skeive rettigheter er framkjempet, men også at disse må forsvares og utvides på flere områder. Kampen er aldri over. 

Velkomment til Drammen Pride!