Pride Night 2019

Drammen Pride Night – på Union Scene

Drammen Pride Night er den store, offisielle festen som avrunder paradelørdagen under tidenes første Drammen Pride. Sett av hele dagen og kvelden. Vi byr på en helaften med underholdning og show fra dørene åpner klokken 19:00, til dørene stenger 03:30. I bakgården på Union Scene blir det hovedscene. Det blir dragkings og dragqueens, burlesqueshow, artister og DJs, og et klubbkonsept som tar Drammen til nye høyder og inn i natten. Drammen Pride Night – byr på artistene:
  • MIMMI
  • Big Daddy Karsten
  • Ferdinand
  • Fifi Von Tassel, som presenterer burlesqueshow og dragqueens, med:
    • Phoenix D’vine, Bleach Boo-Boo, Luna Sugarcane, Knockout Noire, Teddy Milkskjegg og Nabi Yeon Geisha.
  • Gutta – dragkings
  • DJ Smith
  • Anthony Diaz.
Drammen Pride Night er for alle – og en må ikke være skeiv for å gå på skeiv fest, danse, nyte show eller for å engasjere seg. Bli med, unge som mindre unge, streite som skeive 🙂 Se bilder fra Pride Night 2019 Dato: Lørdag 17. august 2019. Tid: 19:00-03:30. Sted: Union Scene. Adresse: Grønland 60, 3045 Drammen Inngang: 190 kroner (+billettavgift 30 kroner) Aldersgrense: 18 år Billetter ikke tilgjengelig da arrangementet er fullført.

Les mer om artistene

MIMMI

MIMMI har en stemme som fyller rommet og nekter å la deg være likegyldig. Hun utforsker de store emosjonene med et sterkt fokus på tekstformidling i en sjanger hun selv definerer som barokk-pop. MIMMI er en sanger og låtskriver som forfører og forhekser med en oase av celloer, tromboner og trompeter, cembaloer, trommer og tunge beats. Musikken hennes spenner fra det store og pompøse til det minimalistiske og såre, noe som kommer godt til uttrykk live. I det ene øyeblikk er det intimt og nært, mens det i det neste er utemmet og vilt. En konsert med MIMMI er en reise i hennes univers. I 2014 albumdebuterte MIMMI med kritikerroste «Storm» på plateselskapet Subsonic Society Audio. Siden den gang har hun turnert Norge, spilt by:larm, deltatt i Stjernekamp på NRK, skrevet låter med Nico & Vinz, vunnet sølvmedalje i låtskriving under World Championship of Performing Arts (WCOPA) og samarbeidet med alt fra kultbandet KUUK til Bugge Wesseltoft og Øystein Greni. Nå for tiden jobber hun med andreplata som skal komme i løpet av høsten 2019. Det produseres av Vegard Sleipnes og MIMMI selv. Bak i kulissene i studioet Subsonic Society i Oslo lusker også Torgeir Waldemar og Anders Møller som co-produsenter og musikere. Drammensaktuelle MIMMI – høsten 2019 MIMMI er forøvrig ansatt ved Brageteatret frem til jul. Mimmi har rollen som selveste Peter Pan i regionteatrets familieforestilling som spilles i sirkustelt i byparken 6 – 8 september. Senere på høsten spiller Mimmi med bl.a. Ina Svenningdal i musikkteaterforestillingen Indigo Englehår, skrevet av Fredrik Høyer med musikk av Peter Michelsen. Det er stor stas for Brageteatret at Mimmi bidrar med eget band under Drammen Pride Night!

Big Daddy Karsten

Big Daddy Karsten er mest kjent som Norges første åpent homofile rapper, men er også kjent fra duoen Folkefiender. Han har vært dommer i sangkonkurransen All Together Now som gikk på TVNorge i vinter og er også ansett som en av Norges aller beste battlerappere fra battleligaen skeeztv som hadde jenvlinge slipp på VGTV. Karsten har allerede gjort shows til stor begeistring på Skralfestival og hovedscenen i Pridepark i Oslo i sommer og gleder seg til å være med å feire mangfold og kjærlighet under drammens første Pride noensinne.

Ferdinand

Ferdinand kom ut med sin debutsingel “Down For It” 31. mai i år. Med sterk påvirkning av artister som David Bowie, Lady Gaga, Freddie Mercury og Kpop-kulturen vet han hvordan man underholder et publikum. Han er med andre ord en well rounded entertainer. Stilen er ekspressiv, “over the top”, teatralsk, skamløst, utfordrende og befriende. Sangene han spiller blir sett på som “larger than life” og guilty pleasure.

Fifi Von Tassel presents: Teas-o-Rama

Phoenix D'vine er et powerhouse av en artist. Hun har sine røtter i burlesque, men har i tillegg begitt seg ut i drag'ens store verden. D'vine har alltid noe hun vil fortelle med actene sine, og har de siste årene blitt en viktig politisk stemme innen burlesque.

Phoenix D’vine

Phoenix D’vine er et powerhouse av en artist. Hun har sine røtter i burlesque, men har i tillegg begitt seg ut i drag’ens store verden. D’vine har alltid noe hun vil fortelle med actene sine, og har de siste årene blitt en viktig politisk stemme innen burlesque.

Bleach Boo-Boo

Bleach Boo-Boo gjorde sitt første dragshow i 2004 og siden da har Bleach showet seg gjennom en haug med større og mindre show rundt om i Norge og Europa. Bleach Boo Boo gleder seg svært så mye til og få opptre i fødebyen Drammen i august og ser frem til en kveld med mye humor og festligheter.

Luna Sugarcane

Luna Sugarcane is Sugar, spice and everything nice. Som en boks med Kong Harald  Konfekt så veit du aldri hva du vil få! Luna er en neo-burlesk-artist fra Oslo som gleder seg til å ta over verden eller Drammen med kroppspositivisme, humor and a whole lotta sass n’ ass!

Knockout Noire

Norway’s sepia bombshell! This award winning international burlesque artist titillates audiences with her powerful combination of comedy, sexy and rawness. Erotic, exotic and oh so hypnotic, she’ll leave you begging for more! Knockout Noire draws her audiences in close enough to take a bite, so be careful with this one!

Teddy Milkskjegg

Behold – Norges eneste manlesqueartist! Teddy Milkskjegg er den seksuelle fantasien du ikke visste du hadde! Med sine mannlige former og fyldige skjegg vil Teddy svelge deg hel, og når han er ferdig med deg, kommer du til å trygle om mer!

Nabi Yeon Geisha

Nabi Yeon Geisha er en dragartist som driver gruppen Princessilicious sammen med to gode venner. For øyeblikket har hun to dragprosjekter på gang. Det ene er Dronningtimen som er en fortellerstund for barn der Geisha selv forteller eventyr. OPEN DRAG STAGE er det andre, som er en arena for dragartister å gjøre show på uansett om artisten er helt fersk eller erfaren. I tillegg er hun utdannet lektor i drama og teater, og jobber som pedagog i Stavanger og Oslo.

Fifi von Tassel

Fifi von Tassel er en internasjonalt prisvinnende artist, som best kan beskrives som en politisk lykkepille i stringtruse! Hun er produsenten bak Norges største burlesquekompani, og en av produsentene bak Oslo burlesquefestival som finner sted i september. Fifi er også kåret som en av de fremste og viktigste burlesqueartistene i Europa akkurat nå, av det prestisjetunge burlesquemagasinet 21st century burledsque. Lørdag 17. august 2019 leder Fifi én del av underholdningen under Drammen Pride Night.
Dragking-gruppa Gutta inntar Drammen Pride Night lørdag 17. august. Foto: Ingeborg Bjerke Styve.

Drag-king-gruppa: Gutta

Gutta er en dragking-gruppe og et kvinnelig, maskulint fellesskap bestående av de fire scenekunstnerne Desiree Isabel Bøgh Vaksdal, Josephine Kylèn-Collins, Lærke Grøntved og Ann-Christin Kongsness. I showet på Drammen Pride Night beveger Gutta seg fram og tilbake mellom utforskning og nyansering av egen maskulinitet og skamløs sampling av mannlige arketyper. Gutta er berykta for sine show rundt omkring i Oslo by det siste året, og har i sommer kjørt klubbkonsept Gutteklubben på SALT. Dragking-gruppa Gutta inntar Drammen Pride Night lørdag 17. august med et rykende hett og heseblesende show. Gutta er klare for å smelte hjerter og til å få deg opp og ut på dansegulvet. Om du ikke har hatt muligheten til å oppleve Gutta ennå er dette sjansen du har venta på!

DJ Smith

DJ Smith har siden 2011 snurret plater for Norges befolkning. Fra hun kom til verden har Dj Smith vært under konstant vinylpåvirkning fra barndomshjemmets samling på 3000 album. Med denne bakgrunnen er hun så og si et levende musikkbibliotek, og blander både gjerne tiår og sjangre når hun spiller. Hun har tidligere jobbet i musikkavdelingen til noen av Norges aller største radiokanaler, blant annet Radio Norge, Radio Rock, Topp40, Kiss og Vinyl. Dj Smith har en forkjærlighet for remikser og låter du har glemt at du elsker! Hun har fått folk til å elske livet under spillejobber på Grims Grenkas takterrasse, Latter, Stratos, Veritè, Pride-paraden, Cesar bar, Internasjonalen, under Evafestivalen og til og med i Den Norske Opera. Hun har også fått opp stemningen på andre events både i og utenfor Oslo! Gjør deg klar for mye dansing og hes stemme dagen derpå. Gled deg – for det beste Dj Smith vet, er å få folk til å danse så mye, at de glemmer å gå hjem!

Anthony Diaz

Danser Anthony Diaz åpner dansegulvet på Pride Night med sine heftige bevegelser der han setter stor fokus på dansestilen afrobeat, men mikser også en del reggaeton og girly Dancehall. Diaz kommer til å vekke danselysten hos deg og sende vibes som treffer fra topp til tå! Gjennom karrieren som freelancer så har han  jobbet med store artister som Timaya, Iyanya, Akothee, kwamz and flavor, ect.. Dette vil du ikke gå glipp av! Det blir HOT!

Galleri Pride Night 2019