Pride Night 2021

 

Etter et år med restriksjoner er vi klare for å slippe kjærligheten og jubelen løs med en etterlengtet fest – det er klart for Drammen Pride Night 2021!

Lørdag 14. august kan du glede deg til en kveld fylt med musikk, dans, fargerike kostymer og enda mer fargerike artister, og en god blanding av humor, fest, kos og alvor.

DJ AlphaDiva fyrer opp stemningen når dørene åpner klokken 18:30, er kveldens konferansier og har æren av å introdusere:
Liza Vassilieva
Frida Marida,
GUTTA + Bleach Boo-Boo,
Ferdinand,
Rayan Karimi
Fifi Von Tassel presents:
Luna Sugarcane,
Novelty Starr,
Fifi Von Tassel
Phoenix D’Vine,
Salty,
Bleach Boo-Boo -og
Kikki Starchild.

Følg linkene og les mer om artistene lenger ned på siden her.

Bli med og opplev en herlig skeiv kulturkveld på Union Scene. 

Lørdag 14. august.
Dørene åpner kl. 18:30 – kom tidlig!
Showstart kl. 19.30.
Dørene stenger: 24:00.
Billettpris: 310 kr  + 30 kr i billettgebyr.

Av smittevernshensyn er det foreløpig kun 200 tilgjengelige billetter.

Artister 2021

Frida Marida

I samarbeid med Interkultur i Drammen kommune er vil stolte av å kunne presentere Frida Marida – en libanesisk drag-superhelt.

Frida Marida er Hani Assafs drag-personlighet og med Frida Marida på scenen under Pride Night på Union Scene i Drammen får vi en konsert og et show fylt av musikk og dans, kombinert med audiovisuelle effekter – framført av en kunstner av en artist med et unikt multikulturelt uttrykk. Frida Marida har stått på hovedscenen under Oslo Pride, i Bergen under Regnbuedagene og under flere store arrangement, som under Skeiv Verdens 15-årsjubileum i 2019.

Frida Maridas mål er å underholde og ved å bruke musikk, ord og dans visker Frida ut grenser mellom fortid, nåtid og fremtid. 

Som en maler på et lerret er hver detalj bevisst – og en del av Fridas prosess. Frida er en kunstform, en måte å håndtere personlige og sosiale spørsmål på en kunstnerisk måte. Og Fridas kunst er i kontinuerlig utvikling. Frida er opprørsk, hun omfavner røttene sine og dette gjenspeiles også i hennes musikalske frihet.

Frida er en overlever, en føniks gjenfødt etter et dramatisk liv. Hun forblir lojal og ber aldri om unnskyldning for hvem hun er eller for å vise sin frihet til å uttrykke sin sannhet.

Følg gjerne Frida Marida på facebook og instragram


About Frida Marida

Frida Marida is Hani Assafs drag-personality – a lebanese Drag super hero, singer and speaker who overcame depression and miserable circumstances through drag performances.

Frida Marida is the Drag Personality, who while feminine, remains authentic and does not strive to be flawless. While her primary purpose is to entertain, Frida’s work often crosses multi-cultural lines with a unique window of self-expression. Using music, spoken words, and dance, Frida exudes the confidence for self-expressionism as she blurs lines between past, present and future – tackling personal and social experiences.

Frida’s transformation is purposeful. Like a painter to canvas, each detail is intentional and a part of Frida’s process. Frida is an art form, a way to deal with personal and social issues in an artistic way. Frida’s art is a continual evolution of self to stand firm in the face of gender bias, social construct, shame and stigma.

Frida is pro-rebellion … She embraces her roots and this is mirrored in her musical mix that is freely expressed and unhinged. Her comfort is evident in her appearance, and she always performs live, never lip-syncing, adding a fabulous flavor to all that she does. Fiery red epitomizes Frida, and this is visible in her hair color.

Frida is a survivor, phoenix, and rebirth of a dramatic life. She remains loyal and unapologetic for who she is and her freedom to express her truth.

Follow Frida Marida at facebook and instragram

Til toppen av siden.

GUTTA + Bleach Boo-Boo

Gutta gleder seg til å nok en gang innta Drammen Pride, etter å ha tatt dere med storm i 2019. De har for anledningen fått med seg gitarkameraten Ørjan og venninna deres Bleach Boo Boo fra X-dolls, og er klare for å gi dere den altoppslukende opplevelsen dere ikke visste at dere har lengtet etter hele livet.

Gutta er en dragking-gruppe og et kvinnelig maskulint fellesskap basert i Oslo. De beveger seg fram og tilbake mellom utforskning og nyansering av egen maskulinitet og skamløs sampling av mannlige arketyper. Som de fire kameratene Larry, Robin, Lavrans og RichHard, har de de siste par årene blitt berykta for sine skamløse shows i alle slags mulige sammenhenger. I 2020 hadde de premiere på sin første helaftens spillefilm, mesterverket “Gutta presenterer: GUD”
—> https://www.gutta.world. Høsten 2021 er/blir Gutta å se på Oslo Drag Festival, Oslo Fringe, Skeivå Rogaland Pride, Trondheim Pride, Globaliseringskonferansen, Teater Innlandet og i “Oslohendelser 2021”, som blir arrangert av Kloden Teater. Du kan følge Gutta på instagram: @guttaoslo.

Bleach Boo-Boo gjorde sitt første dragshow i 2004 og har siden showet og danset seg igjennom store deler av Norge og Europa. Hun vant Eurovision Drag Contest i Oslo i 2007 og har opptrådd i grupper som Trash Girls, Great Garlic Girls, Delicious, Stay Ups og Queentastic. De siste årene har hun vært en del av den norske drag-trioen X-Dolls; de har gitt ut låter, drevet podcast og vært på mang en pride rundt om i det ganske land.

Til toppen av siden.

Ferdinand

Artisten, låtskriveren og danseren Ferdinand har de siste årene vokst frem som et friskt og viktig pust i norsk popmusikk. Som representant for fordomsfrihet, åpenhet og anti-jantelov stikker Ferdinand seg ut som en ledestjerne blant en oppadstormende, ung og sulten generasjon. 

Som artist ønsker Ferdinand å gå de veiene andre ikke våger. Ved å utfordre predefinerte sjangere, normer og forventninger, baner han vei for mangfold og debatt i et ellers sterilt pop-landskap. Med bakgrunn fra musikalscenen vil Ferdinand skape noe mer rundt sin karriere enn kun musikk: Han vil omdefinere hva det vil si å være popstjerne. Som mange unge skeive har Ferdinand følt på utenforskap og fordommer, men gjennom musikken vil han inspirere de som føler seg utenfor normen. Han ønsker å være det forbildet han selv manglet da han vokste opp. 

Ferdinand har allerede bygget et godt renommé som live performer gjennom opptredener på Pridefestivaler i Oslo, Trondheim, Bergen, Lillehammer og Drammen, i tillegg til etablerte scener som Folketeateret, Samfunnet Bislet, Edderkoppen, Kulturhuset m.m. Musikken hans kan beskrives som teatralsk, fengende elektronisk pop, med et dryss av skamløshet. Ferdinand er unik i sin sjanger og definitivt et navn å merke seg i årene som kommer. 

Hør Ferdinand på Spotify, og følg ham på Instagram og facebook

Til toppen av siden.

Liza Vassilieva

Artist og låtskriver Liza Vassilieva ble født i Murmansk, Russland, men flyttet med familien til Kirkenes da hun var 3 år. Under oppveksten ble musikk hennes store lidenskap, og etter skoletid satt hun klistret foran TV-en og så musikkvideoer på MTV. Etter hvert begynte hun å skrive låter selv og har tidligere gitt ut låter som “Run Run Girl” og “Third Wheel” (feat. OKEY). I tillegg har hun skrevet musikk for andre artister, deriblant den kjente jentegruppa TWICE fra Sør-Korea. 

Liza har også skrevet seg selv inn i MGP-historien med hennes forrykende og energiske framførelse av sin egen låt “I Am Gay” under MGP 2020, – et av bidragene som huskes aller best av de fleste som så den norske finalen.

Man kan si hva man vil, men i Liza befinner det seg en stor stemme i en liten kropp, og den rolige og ydmyke personen som hun er privat våkner eksplosivt til live når hun entrer scenen.

Glitter, fyrverkeri og fest er nøkkelord for hennes liveshow under Drammen Pride, lørdag 14. august. 

Liza gleder seg masse, og med seg på scenen har hun dansesensasjonene Irlin Finsådal og Waranya Dankhunthot Nordahl.

Til toppen av siden.

Fifi Von Tassel presents

Burlesquetroppen ‘Fifi von Tassel presents‘ har med humor og puppedusker underholdt i inn- og utland siden 2014, og etter en altfor lang pause gleder de seg nå til å stå på scenen igjen!

Gruppen kan best beskrives som politiske lykkepiller i stringtruse, og vi lover glitter, god stemning, og mye, mye, MYE hud!”

Fifi von Tassel presents: – Luna Sugarcane – Novelty Starr – Fifi Von Tassel – Phoenix D’Vine – Salty – Bleach Boo-Boo – Kikki Starchild:

Knockout Noir

Luna Sugarcane

Novelty Starr

Fifi Von Tassel

Phoenix D’Vine

Salty

Bleach Boo-Boo

Kikki Starchild

Til toppen av siden.

Rayan Karimi

Rayan Karimi er 22 år, fra Drammen og han studerte musikk ved St. Hallvars vgs.

Karimi har opptrådt på ulike scener ved flere anledninger – som under UKM-festivalen i 2019.

Karimi kom til Norge alene som 18-åring. Musikk er en stor lidenskap og han har nå startet å skrive egne låter. 

Vi gleder oss til å se Rayan Karimi den store scenen under Drammen Pride Night lørdag 14. august.

Du kan varme opp til kvelden med å se Rayan Karimis opptreden som trollbandt publikum under UKM-festivalen i 2019 (på facebook)!

Til toppen av siden.

DJ AlphaDiva

DJ ALPHADIVA har samlet de råeste divaene fra flere sjangere som disco, funk, pop, rock og rnb for å deg et uforglemmelige DJ-set. Det er skamløst, sassy og sexy! ALPHADIVA ble født under et regnbueflagg og gleder seg til å fylle Drammen Pride med stil, digg musikk og masse love! 

Let the ALPHADIVA empower you!