Tilgjengelighet

Ingen kan tilrettelegge for alle...

men alle kan tilrettelegge for noen!

Drammen Pride jobber hele tiden for å bli bedre på inkludering og tilgjengelighet. Vi ønsker at alle våre gjester skal føle seg ivaretatt på arrangementene våre og at alle skal få muligheten til å skape fantastiske prideminner med familie og venner – og med veldig enkle virkemidler kan vi tilrettelegge for dette!

For oss betyr dette blant annet at

  • alle våre lokaler skal være tilgjengelige med rullestol
  • vi skal ha kjønnsnøytrale toaletter på alle våre arrangementer
  • vi innfører Solsikkemerket for personer med usynlige funksjonsnedsettelser
  • det vi ikke får til i år prøver vi å få til neste år!
 
Vi blir veldig glade for innspill til hvordan vi kan løse dette bedre – uten tilbakemeldinger har vi ikke sjanse til å bli bedre! 

Drammen Pride innfører solsikkemerket

Drammen Pride er stolte av å si at vi i år innfører vi Solsikkemerket for å gi ekstra støtte til dem med usynlige funksjonsnedsettelser.

Ikke alle funksjonsnedsettelser er synlige – noen er usynlige. Solsikkemerket er en diskré måte å vise dem rundt deg at du har en usynlig funksjonsnedsettelse og kan ha behov for ekstra assistanse, hjelp eller rett og slett litt ekstra tid. 

En usynlig funksjonsnedsettelse kan for eksempel være språkvansker, autisme, kroniske smerter, lese- og skrivevansker, demenssykdommer og psykiske sykdommer. Dette er sykdommer som ikke alltid er lett for andre å se, men som kan være krevende å leve med.

Hos oss får alle med en usynlig funksjonsnedsettelse tilbud om å bruke et solsikkebånd. Hvis du tenker at du har behov for et solsikkebånd tar du kontakt med en av våre frivillige. De er informert om tilbudet, og vil bære egne solsikkebånd i tillegg til crew-t-skjorter slik at du lett finner dem.

Hvor får du solsikkemerket?

Du kan hente bånd i forkant av Drammen Pride på Quality Hotel River Station

Vi deler også ut solsikkemerker i Pride Park på Bragernes torg under festivalen, i hele Drammen Pride Parks åpningstider.

Fordeler med å bruke solsikkemerket på Drammen Pride

  • Ekstra hjelp og assistanse: Våre frivillige er der for å støtte deg. Spør dem om hjelp, eller fortell dem om dine behov, slik at vi kan tilrettelegge best mulig for deg. 
  • Tilrettelagte områder: Vi har stille soner tilgjengelig under arrangementene, slik at du kan ta en pause og få litt ro når du trenger det. 
  • Privilegier under spesifikke arrangementer: Som en Solsikke-merket gjest får du fordeler som å være først i køen på Pride Night og en egen gjennomgang av paraderuten før paraden starter.

Arrangementene våre skal være rullestolvennlige, og vi forplikter oss til å skape en inkluderende og trygg festivalopplevelse for alle, hvor tilgjengelighet er høyt prioritert, både fysisk og digitalt. 

Alle våre frivillige har fått opplæring i hva solsikkebåndet betyr og hvordan de skal gjenkjenne merket. De vil selv også ha på seg støttearmbånd, så du kan kjenne dem igjen.

Historien bak solsikkemerket

Det hele startet på flyplassen Gatwick i London. Deres ansatte var allerede flinke til å assistere og hjelpe de med synlige nedsettelser, men så spurte noen: “Hva med dem med en usynlig nedsettelse?». Dermed kom ideen om Solsikkemerket: det var lett å se, og samtidig diskré.

Solsikkemerket har spredd seg til flere deler av verden, men er fremdeles nytt her i Norge. Vi er stolte av at vi kan tilby våre gjester Solsikkebåndet.  Vi ønsker at Solsikkemerket skal vokse seg større og mer kjent også her i landet. 

Les mer om “The Hidden Disability Sunflower” her.

Kontakt oss

Noe du lurer på? Nøl ikke med å kontakte oss.

Ansvarlig for solsikkeordningen i Drammen Pride 2023  er Susanne Imset. Du kan nå henne på e-post: susanne@drammenpride.no.

For alle andre forespørsler om tilgjengelighet send e-post til hei@drammenpride.no.